Geen bezorgkosten vanaf €75,-!
Uitsluitend topproducten
Veilig online betalen
  • Olien en Azijn
  • Sherry azijn biologisch
Terug

Sherry azijn biologisch

7,95

Sherry azijn biologisch

7,95

Sherryazijn is lekker door dressings, marinades, in een ceviche en bijvoorbeeld als zuurtje in mayonaise en andere koude sauzen. Het karakter van sherryazijn is licht zoeter dan ‘gewone’ azijn en heeft meer complexiteit omdat deze azijn net als sherry via een solera-systeem op eiken ‘opgevoed’ werd. Voor deze azijn wordt hoge kwaliteit sherry gebruikt.

Sherryazijn wordt van sherry(wijn) gemaakt. Het is eigenlijk een Engelse verbastering van de plaatsnaam Jerez (de la Frontera) in het zuiden van Andalucia en probeer in Spanje dan ook geen ‘sherry’ te bestellen want je wordt er niet-begrijpend aangekeken. Sherry is een tot 16-18 procent alcohol versterkte wijn die volgens het solera-systeem ‘opgevoed’ wordt (wijn uit nieuwe vaten loopt over in oudere vaten waardoor de jaargangen zich mengen en een constante kwaliteit ontstaat).

Sherryazijn van Soler Romero komt voort uit de vergisting van biologisch geproduceerde sherry en wordt gerijpt op eikenhouten vaten. Deze sherryazijn wordt beschermd door de raad van toezicht op oorsprongsbenamingen en ‘Vinagre de Jerez’ kan dan ook alleen maar uit deze regio komen.

De belangrijkste druif is de palomino fino die specifiek voor de productie van sherry geplukt wordt in de buurt van Cádiz, in Zuid-Spanje. De sherryazijn van Soler Romero is uitgesproken jonge azijn en een van de eerste biologische sherryazijnen op de markt.

Waar denken we aan als we deze sherryazijn proeven? Een aromatische rijkdom met sporen van eik, groene appeltjes en oude wijn met een milde intensiteit. De smaak is zacht en goed uitgebalanceerd met een langdurende afdronk. Zuurgraad: zeven procent. Goed voor dressings, marinades, ceviche en sauzen.

Vragen? Neem contact met ons op
Design: De Staat van Creatie - Techniek: ecBase - Illustraties: Holly Ink © Vanilla - Venture 2024 - Sitemap