Ras el hanout is een mengsel van tal van specerijen. Het betekent letterlijk: ‘het allerbeste uit de winkel’ en iedereen maakt daar in Arabische landen een eigen mengsel van. In het algemeen kun je stellen dat ras el hanout samengesteld wordt uit specerijen als galanga (ook laos of Thaise gember genoemd), geelwortel, gember, ginseng, kaneel, karwij, komijn, koriander, kruidnagel, lavendel, nootmuskaat, oregano, paradijskorrels, piment en bijvoorbeeld zwarte en de bittere cubebe-peper.
Het Noord-Afrikaanse ras el-hanout is een complex mengsel van tal van specerijen en kan op verschillende manieren geschreven worden (ras/raz el/al ganoet/hanoud/hanout) omdat het een fonetische interpretatie uit het Arabisch is. Het betekent letterlijk: ‘het allerbeste uit de winkel’ en iedereen maakt daar een eigen mengsel van. In het algemeen kun je stellen dat raz el-hanout samengesteld wordt uit specerijen als galanga, geelwortel, gember, ginseng, kaneel, karwij, komijn, koriander, kruidnagel, lavendel, nootmuskaat, oregano, paradijskorrels, piment en bijvoorbeeld zwarte en de bittere cubebe-peper. Maar ieder maakt het weer anders. Wij kozen een mooie melange gemaakt door het beroemde Parijse specerijenhuis Thiercelin.