Curry blaadjes heel

3 gram

PRODUCTINFORMATIE
 

De subtropische kerrieboom (Murraya koenigii) komt aan de voet van het Himalaya-gebergte in het wild voor, maar verspreidde zich door heel India, Thailand en Sri Lanka. Pas in de laatste decennia is er sprake van commerciële aanplant, vooral in het zuiden van India. Net als bij laurier gaat het hier om gebruik van de blaadjes, die overigens géén deel uitmaken van de melange voor kerriepoeder. De blaadjes worden bijvoorbeeld wel toegevoegd aan vegetarische gerechten van Gujarat. Ze zijn essentieel in sambar, een kruidige soep van rode linzen met groenten en onder meer tamarinde. De blaadjes worden veel gebruikt in gerechten die lang mogen stoven zoals vlees- en vis-curries uit het zuidelijke Kerala en die van Chennai (Madras), de enige regio van India waar kerrieblaadjes een standaard ingrediënt vormen voor alle curries.
Kerrieblaadjes geven een muskusachtig aroma af. De kruidige geur doet ook aan citrus (mandarijn en citroen) denken en ze hebben een bittertje. Gedroogde blaadjes zijn veel minder krachtig dan de verse. Combineert goed met vis, schelp- en schaaldieren, lam, linzen, rijst en groenten, maar ook met specerijen als chili, kardemom, koriander, komijn, fenegriek, knoflook, mosterd, peper en kurkuma.

€ 3,15
  √ Binnen 1-2 werkdagen bezorgd

LEKKER LEKKER...

AANBIEDINGEN

INSPIRATIE Cappuccino van gele wortel en gelaagde rode biet

DIT VINDEN ONZE KLANTEN ERVAN

Geweldige producten en goede service

Jasper van Kessel

EN WAT VINDT U?
Geef uw mening over dit product!