Paradijskorrels

30 gram

PRODUCTINFORMATIE
 

Misschien wel de mooist klinkende naam onder de specerijen, maar de Amomum melegueta (lid van de gemberfamilie) wordt ook melegueta-, Guineese, Afrikaanse of zelfs alligatorpeper genoemd. Deze peper-met-de-mooie-naam komt voornamelijk uit West-Afrika (met name Ghana) en is tegenwoordig weer helemaal hip. Ingewijden vermoeden dat de naam van de specerij daar deels verantwoordelijk voor is. Maar deze peperachtige korrels (want het is geen familie van de peperplant) hebben absoluut hun bekooring. Eenmaal gekneusd hebben ze tegelijk iets van een pittige peper en gember met een ondertoon van kruidnagel en kardemom. Lange tijd verving het peper op schaarse momenten in de historie, maar die handel zakte in toen ‘gewone’ peper weer ruim verkrijgbaar werd. Tegenwoordig worden paradijskorrels gebruikt bij bierproductie en het verdwijnt soms ook in creaties uit de patisserie. Ook stokers van eerste klas gin hervonden paradijskorrels en dus zal dit het ook goed doen in bijvoorbeeld glühwein. Vervang gewone peper eens door deze gekneusde korrels bij het maken van een anders-dan-anders pepper steak. Maar het gaat ook goed samen met aubergine, lam, aardappel, gevogelte, rijst, pompoen, tomaat en wortelsoorten. De ‘grains of paradise’ maken deel uit van ras el hanout en de Tunesische cinq-épices (qâlat daqqa)-melange waarin verder kruidnagel, nootmuskaat, kaneel en gewone peper zit.

€ 3,35
  √ Binnen 1-2 werkdagen bezorgd

LEKKER LEKKER...

AANBIEDINGEN

INSPIRATIE Koude salade van fregola sarda met gerookte zalm

DIT VINDEN ONZE KLANTEN ERVAN

Geweldige producten en goede service

Jasper van Kessel

EN WAT VINDT U?
Geef uw mening over dit product!