Dragon

20 gram

PRODUCTINFORMATIE
 

Oorspronkelijk komt dragon niet uit Frankrijk, maar uit Siberië en West-Azië en het belandde pas in Europa in de tijd van de Moorse overheersing in Spanje. Vanaf de 16e eeuw zien we dragon (Artemisia dracunculus) in de Franse keuken waar het inmiddels niet meer weg te denken is. Best grappig: de Russische variant (A.d. inodora) wordt tegenwoordig als inferieur gezien. Het kruid is bitter en grof en daarom doe je er bij het kopen van een plant goed aan te controleren of het om Franse dragon gaat.
Deze goede dragon heeft een zoet aroma met ergens wat dennengeur, anijs en drop. De smaak is zowel krachtig als subtiel te noemen. Als dragon toegevoegd wordt aan een stoofgerecht verliest het wel zijn aroma.
Dragon is dus onmisbaar in de Franse keuken en huwt mooi met vis, gevogelte en eiergerechten. Verwerkt in dressings geeft het salades meer diepte. Het is essentieel in een bosje van fijne kruiden. Ravigotte-, bearnaise- of tartaarsaus zonder dragon is ondenkbaar. In z’n algemeenheid valt dragon goed met artisjok, asperge, courgette, ei, vis- en schaaldieren, aardappel, gevogelte, schorseneer en tomaat. Waak ervoor dragon bescheiden te gebruiken want het overheerst gauw.

€ 2,75
  √ Binnen 1-2 werkdagen bezorgd

LEKKER LEKKER...

AANBIEDINGEN

INSPIRATIE Pompoensoep met jus van wintertruffel

DIT VINDEN ONZE KLANTEN ERVAN

Geweldige producten en goede service

Jasper van Kessel

EN WAT VINDT U?
Geef uw mening over dit product!